Sumber: Mamazieza
Gambar : Mak Lang Azie
Bahan-bahan:
6 oz butter = 3/4 cup
12 – 14 oz brown suga r = 1 1/2 cup
3 biji telur
1 sudu nescafe & 1 camca besar air panas
1 sudu chocolate paste
8 oz tepung gandum/superfine = 1 cup
2 oz serbok koko =1/4 cup
½ sudu teh garam
1 sudu teh bicarbonate soda
1 sudu teh baking powder
1 ½ gelas fresh milk/ biasa atau koko.
Cara menyediakannya:
1. Butter dan gula pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu demi satu.
3. Campurkan nescafe dan chocolate paste.
4. Masukkan tepung berselang-seli dengan susu. (Semua bahan kering tadi mesti di ayak dahulu)
Tip: Bila dah masak tu, jangan keluarkan terus dari acuan. Biarkan dalam acuan dalam selama 20 - 30 minit supaya kelembapan dia tak hilang kiri kanan. Lepas itu, baru keluarkan dan terus letak topping.
No comments:
Post a Comment